Varför ska du välja en vedeldad badtunna från Modulpool AB i Rättvik?

Kraftig konstruktion

En vedpool från Modulpool AB har inbyggd förstärkning i sin konstruktion, vilket innebär att de behöver inte förstärkas eller styvas upp! Rostfritt stål är kraftigt och samtidigt följsamt idealiskt för badtunnor. Rostfritt stål spricker därför inte i mark av tjälskjutningar eller sättningar. Vedpool® är självbärande ställ ”tunnan” på marken och bada samma dag! installera i mark eller terrass vid tillfälle.

Hygieniskt material

I rostfria vedpooler finns inget trävirke som torkar, ruttnar eller skapar grogrund för bakterietillväxt. Rostfritt stål är även opåverkat av solens UV strålning och åldras och spricker därför inte som plast. Rostfritt stål är formstabilt, håller att grävas ned i mark utan förstärkning, klarar dom höga temperaturerna som man vill ha utan att mjukna. Rostfritt stål ett är ett extremt hygienisk och lättskött material idealiskt för pooler.

Lyxigt sittdjup

Våra vedpooler är hela 107 cm djup på insidan! Med rejäla och lyxiga sittplatser hela 35 cm djupa, med behagligt fasade kanter. Ryggstöd hela 71 cm höga! I en ModulPool sitter du bekvämt med vatten över
axlarna utan att ha knäna under hakan! Reglera vattennivån till en höjd som passar dig, vilket är omöjligt med för låga ”ryggstöd”. Djupa sittplatser gör att du kan luta dig tillbaks i en bekväm ställning.

Unik snabb uppvärmning

En rostfri vedpool® är till skillnad mot träkonstruktioner isolerad med polyuretan och Floating-Cover ger en unik kort uppvärmningstid med minimal vedåtgång. Utrymmet under sittplatserna används ej och fylls därför heller inte med vatten vilket ytterligare kortar uppvärmningstiden,

Håller värmen

En isolerad vedpool, håller värmen (38-42 grader) oavsett hur kallt det är ute. Med polyuretan isolering stannar värmen i tunnan i dagar och du minskar uppvärmningstid och ved. Isoleringen gör även att värmen i vattnet är jämnare under hela badet samt att värmen stannar kvar under längre tid, vilket inbjuder till längre bad.

Höjer fastighetens värde

En vedpool nedsänkt i din terrass eller omgärdad av en vacker stensättning i din trädgård, ger dig inte bara ett svalkande bad sommartid ett ångande hett termalbad vintertid, utan den även höjer värdet på din fastighet, normalt mer än anskaffningskostnaden!

Unik lång livslängd

Rostfritt stål är ett unikt material som är idealiskt för pooler. Det rostfria stålets starka och samtidigt elastiska egenskaper gör att det förblir ogenomträngligt för vätska. Rostfritt stål har en unik lång livslängd. Den första rostfria poolen installerades i Sverige på 80 talet och ser fortfarande ut som ny!

Vackrare med åren

Det rostfria stålet tillsammans med vattnet och himlen som reflekteras, bildar utomhus en tropisk grönskimrande/blå ton. Rostfritt stål oxiderar till en vacker sidenmatt grå yta som blir bara vackrare med åren.

Marknadens effektivaste kaminer

Modulpools vedpooler kan om du vill levereras med marknadens effektivaste vedpoolskamin (VedPool Masugn 580/4). Med kaminen på insidan kan du reglera värmen sittande i badet utan att behöva gå upp! Med kaminen på insidan så behåller du restvärmen från glöden över natten, och vattnet är badbart direkt dagen efter även vintertid. En effektiv kamin möjliggör snabb uppvärmning, viket skapar möjlighet att bada efter arbetet en vardag, med en mindre effektiv kamin får man vänta tills helgen för ett bad.

ModulPools kaminer tar endast en sittplats i utrymme. således lika mycket som anslutningarna kräver vid utvändig kamin, och behöver inga rör mellan kamin o pool.

Masugn 580/4 sitter monterad med snabbkopplingar. När du skall aska ur kaminen lossas ett vred och kaminen tippas upp och ned på en tidning och du är av med askan. Masugn 580/4 är marknadens effektivaste vedpoolskamin! med en uppvärmningstid som är oslagbar. Kaminerna är dubbelmantlade, du kan således sitta direkt mot kaminen utan att bränna dig.

Alternativ uppvärmning

Uppvärmning med ved, el, värmepump samt solfångare är möjlig.

Mönsterskyddad i 27 länder

Vår unika konstruktion är skyddat i 27 länder! Vår tillverkningsmetod ger en unik styrka och formstabilitet. Utvändigt svetsning innebär även att inga synliga svetsskarvar finns på insidan av poolen. En metod som har använts av ModulPools konstruktör sedan 1994!

Badtunna
Badtunnor - Vardagslyx av högsta kvalitet från Vedpool.

Vad är Vedpool®?

En vedpool är mer än bara en badtunna – Vedpool  är en svensktillverkad kvalitetsprodukt i rostfritt stål som kompletterar din uteplats. En vedpool kan sänkas ned i mark för permanent installation i trädgården, installeras i ett soldäck, eller nedsänkt som en del av din altan. Dessutom tillverkas badtunnor från Modulpool i syrafast rostfritt stål, vilket innebär mycket lång livslängd och ett sätt att öka värdet på din fastighet. Även för dig som inte planerar att bo kvar i bostaden, är den här typen av badtunna en investering som betalar sig själv vid försäljning av fastigheten.  Framförallt och för de allra flesta är det en investering i vardagslyx. Det här är en badtunna som är inbjudande och lyxig året runt. Som ett helande varmbad under höst, vinter och vår, då badtunnan förvandlar din uteplats till en året runt-upplevelse. Att krypa ner i ett varmt bad utomhus under den kalla tiden av året är en otroligt tillfredsställande upplevelse, som dessutom kommer att uppskattas av dina gäster.  På sommaren kan din badtunna istället bjuda på svalkande bad i direkt anslutning till din uteplats. En installation i din uteplats för ett svalkande dopp på soldäcket under sommarhalvåret. Framåt kvällen eldar du igång poolen och förlänger sommarkvällen med ett lyxigt varmt bad utomhus. En vedeldad badtunna är driftsäker och njutsam. Ingen el behövs, ingen störande ljud från pumpar o bubblor. En vedpool® blir en upplevelse under stjärnklar himmel, lyssna till ljudet av sprakande björkved koppla av och njut.

Badtunna
Badtunna

En Vedpool höjer värdet på din fastighet, normalt mer än anskaffningskostnaden!

Blir vackrare med åren!

Modeller kaminer och tillverkning är skyddade i 27 länder under nr: 81034, samt 001116149-0001 och 001116149-0002 och även nr: 001254015-001.

ModulPools konstruktion är skyddat i 27 länder. All documents and material (inkluding without limitation, all technical specifikations) that has been and will be handed over toyou or your company from us are works in which intellectual property rights of ModulPool Sweden AB org nr: 556739-1205 exist. You are not allowed to use the same for any other purpose then what ModulPool Sweden AB org nr: 556739-1205 in writing allows you to. ModulPool Sweden AB org nr: 556739-1205 will act to defend all infringements of its rights.