Om vedeldade badtunnor från Modulpool AB i Rättvik

Hur länge håller en vedpool?

Den första rostfria poolen i Sverige installerades på 80 talet och ser fortfarande ut som ny! Rostfritt stål har extremt lång livslängd, exakt hur lång är det ingen som vet ännu! Rostfritt stål ruttnar inte, spricker inte och är till skillnad mot plast helt opåverkat av solens UV strålning, med en livslängd som överstiger din fastighets.

Är rostfritt stål inte kallt?

Stålet antar snabbt samma temperatur som omgivningen, mycket snabbare än trä och plast, är vattnet på vintern 38 grader så är stålet också behagliga 38 grader varmt.

Är rostfritt stål inte hårt att sitta på?

Nej absolut inte (man blir lätt under vattnet). Men du märker att det är hygieniskt därför att du slipper den hala slemmiga ytan från bakterier som frodas i surt trävirke eller på hal plastyta.

Är det inte bra att ha lutade ryggstöd?

Nej det är DU som skall bestämma hur du vill sitta inte en badtunne-konstruktör. Lutande ryggstöd själ även mycket utrymme för ben/fötter. Med djupa sittplatser bestämmer du själv lutningen.

Är man tvungen att gräva ned en vedpool?

Nej. ModulPools vedpooler är självbärande i konstruktionen. Den kan även placeras stående som en badtunna. Man kan således köpa vedpoolen, bada på vintern och installera den fast på sommaren.

Skall kaminen sitta på in eller utsidan?

På insidan. Med kamin på insidan har du kvar restvärmen från glöden till dag 2. Vill du bada dagen efter så är vattnet badbart omgående även vintertid. Du kan även reglera värmen sittande i badet, om kamin sitter på insidan och slipper gå upp ur poolen för att reglera tempen och fylla på ved! Med kamin på insidan har du heller ingen värmeförlust i rör till-från kamin och man slipper även att krypa ned på knä för att aska ur kaminen. Vår kamin sitter monterad med snabbkopplingar, när du skall aska tippas kaminen enkelt upp och ned på en tidning och du är av med askan. Du slipper att rengöra rör till-från pool. Inga rör = ingen bakterietillväxt. Våran kamin är även dubbelmantlad, kaminens ytterskal får samma temperatur som omgivningsvattnet, vilket skyddar dig och dina barn från värmen.

Hur stor kamin behöver man?

Kaminen skall vara så effektiv att man kan ta sig ett bad vardagar efter arbetet. En snabb uppvärmd pool kan användas inte bara på helger! Vår Masugn 580/4 är marknadens effektivaste vedpoolskamin! med en uppvärmningstid som är oslagbar. Kaminen levereras med brännskydd för att undvika kontakt med heta ytor (dubbelmantlad) med den kan du sitta direkt mot kaminens skydd utan att bränna dig! Kaminen skall värma från botten, ju längre ned i poolen desto snabbare uppvärmning. En kamin som sitter ovanför sittplats värmer bara upp halva tunnan!

Spar man en sittplats med kaminen på utsidan?

Svar: Nej. Anslutningarna där hetvattnet kommer in från utvändig kamin omöjliggör sittplats närmast rören.

Kan man få en modulpool lackerad på insidan?

Nej. Det finns ingen färg som håller för att lackera badtunnor, efter några år kommer färgen att lossna då det 40 gradiga vattnet tränger in bakom färgen som expanderar och släpper från plåten. Rostfritt stål är därför idealiskt för pooler! Det rostfria stålet oxiderar till en vacker sidenmatt grå yta som bara blir vackrare med åren!

Är en Vedpool helt underhållsfri?

Det finns inget material som är helt underhållsfritt, men rostfritt stål är unikt hygieniskt och tål samtliga av hushållets normala rengöringsmedel. Inget trävirke som ruttnar eller samlar bakterier, ingen gelcoat som spricker eller repas, ingen plast som bleknar. Rostfritt stål är det mest hygieniska material du kan få en badtunna tillverkad i.
Vedpool är avsedd för bad med sötvatten. I besvärlig havsmiljö skall vedpoolen poleras med Autosol kromglans eller Chromol Stainless steel maintenance för ytterliggare skydd.

Behöver man ett poolfilter?

Våra modeller i Excellentserien och Aristokratserien är framtagna speciellt med tanke på att poolfilter inte skall behöva användas. Modellerna är kompakta och innehåller inget onödigt vatten under sitsar som behöver värmas upp eller renas. Att byta den lilla mängd vatten de innehåller ger en ringa kostnad. Nytt vatten som fylls upp före ett bad vintertid, håller ca 7-12 plusgrader, det går således snabbare att uppnå rätt badtemperatur med nytt vatten. Töm ur vattnet med en sänkpump eller genom den medföljande badkarsventilen fyll på med trädgårdsslangen, enklast tänkbara installation. I Prestigeserien och Exclusive är poolfilter ett alternativ till att byta vattnet, men tänk på att filter med backspolning snabbt tömmer vattnet ur tunnan, använd istället ett filter av cartridgetyp.

Finns det fler fördelar för en vedpool?

En vedpool blir verkligen använd, året om! Till skillnad mot en swimmingpool så kommer en vedpool att användas året runt, ju sämre väder desto mysigare att njuta av värmen. En vedpool är konstruerad för att kunna grävas ned och isoleras likt en swimmingpool. En fast statushöjande installation, men utan den stora poolens krävande skötsel. Inget trävirke eller plast på insidan sam kan torka eller skapa bakterietillväxt, samt en helt unik livslängd med en totalekonomi som är oöverträffad. En produkt som till skillnad mot trätunna och plasttunna höjer din fastighets värde, normalt mer än anskaffningskostnaden! och stärker dina chanser till ett bra avslut vid en framtida husförsäljning.

Finns det några nackdelar med en rostfri badtunna?

Egentligen är det bara priset som talar emot rostfritt stål. Rostfritt är dyrt att arbeta med, men jämför man livslängd så blir den rostfria tunnan absolut billigast! En fast installerad vedpool höjer normalt även din fastighets värde vid en eventuell framtida försäljning, inget som en trä eller plasttunna kan skryta med.

Badtunna
Badtunna från Vedpool monterad på uteplats.
Badtunna med trappa
Badtunna från Modulpool AB med trapp nedsänkt i terrass.

Modeller kaminer och tillverkning är skyddade i 27 länder under nr: 81034, samt 001116149-0001 och 001116149-0002 och även nr: 001254015-001.

ModulPools konstruktion är skyddat i 27 länder. All documents and material (inkluding without limitation, all technical specifikations) that has been and will be handed over toyou or your company from us are works in which intellectual property rights of ModulPool Sweden AB org nr: 556739-1205 exist. You are not allowed to use the same for any other purpose then what ModulPool Sweden AB org nr: 556739-1205 in writing allows you to. ModulPool Sweden AB org nr: 556739-1205 will act to defend all infringements of its rights.